onsdag 2 september 2009

Ung vänster

.. har en hel del intressanta åsikter. Fick ett flygblad från någon till synes stum unge som vandrade runt med dem på skolan.

I detta kan man läsa exempelvis :
(nej jag kan inte låta bli att infoga massa bemötanden efter varje citat)

"Nu har vi tröttnat på regeringens nonchalans. Deras politik skapar arbetslöshet och ökar klassklyftorna. De vägrar investera i vår framtid och påstår att vi inte har råd att minska arbetslösheten. Det duger inte!"
- Regeringen nonchalerar inte mer än vad sosse/vänstern någonsin gjorde. Nonchalans är det att inte inse att en stor del av befolkningen inte har jobb och bara ösa ut mer och mer pengar till bidrag. Om de inte kan få in pengar någonstans ifrån, hur ska de då kunna slösa dem? Antagligen är det nämligen detta som menas med "investera i vår framtid", och nej, på vänsterns sätt investerar de nog inte i framtiden. Eftersom det skulle innebära att ge skyhöga bidrag till alla som påstår sig söka jobb, att ge bidrag till skolorna så de kan ta in fler elever, samt att skapa jobb som egentligen inte behövs, och därför drivs av -just det- bidrag. Vart ska pengarna till dessa komma från tro? Regeringen gör det bästa jobbet hittils jag någonsin skådat för att minska arbetslösheten PÅ LÅNG SIKT..

"Att sänka skatterna skapar inga fler jobb. Om regeringen lät bli att ge skattesänkningar åt de rika, kunde man istället satsa pengarna på att rusta upp välfärden och investera i bostadsbyggande och miljösatsningar"
-Att sänka skatterna skapar mångfaldigt fler jobb (På Lång Sikt!) än att dela ut bidrag åt höger och vänster. Notera att de väljer att kalla det "välfärd" istället för "bidrag till alla som inte orkar anstränga sig eller bry sig". Och var i helskotta kommer miljösatsningar in här? I alla fall. Vet ni vad sänkt skatt för "de rika" innebär? Att de rika får mer pengar över att spendera! Och vad händer när man kan spendera? Man vill ha saker! Och vad händer när man vill ha saker? Det blir större efterfrågan på marknaden! Och vad händer när efterfrågan på marknaden ökar? Det behövs fler arbetare för att tillverka allt! Vad innebär behovet av fler arbetare? ATT DET BLIR FLER JOBB! Idiotiskt av ett helt stort parti att inte fatta så enkel logik. Bidrag ska inte vara lika bra som att arbeta, varför ska man då arbeta för? Bidrag ska vara så högt att man precis överlever, men samtidigt så lågt att man inte Vill leva på det.. det är då man går och skaffar sig ett arbete =)

"Det är alltid bättre att någon utbildar sig än går arbetslös."
-Bidrag som bidrag, och det behövs bidrag för båda fallen. Saken är den att sverige inte behöver mer högutbildad befolkning, vi behöver grovjobbspersonal. Folk som kan utföra alla praktiska saker. Snickare, elektriker, bilmekaniker, sjukvårdare, you name it. Inte en jävla bunt civilingenjörer. Det är de som är arbetslösa i högst utsträckning.. jag menar, inte fan har du svårt att hitta jobb om du kan tänka dig att vara städare exempelvis? (och hur många högutbildade kan egentligen tänka sig det.. ?)



Ledsen för det otroligt seriösa, och för många säkert också otroligt tråkiga, intrycket man får av detta inlägget.. men jag är faktiskt tvungen att klaga när jag läser så urbota dumma saker! Faktiskt är jag rätt politiskt intresserad, eller ja, mer än många jämnåriga i alla fall.. men jag vet att många tycker det är skittråkigt så jag försöker att inte diskutera ämnet allt för ofta =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP