söndag 20 september 2009

Kommentarbemötande

Visste ni förresten att tidningar måste lämna plats åt bemötanden? Det tillhör de pressetiska relgerna :D
(jag har samhällskunskapsprov imorgon XD)

hur som helst, nu har jag fått 3 kommentarer till mitt inlägg med tema kyrkovalet/religion.
Tänkte svara lite till vart och ett av dessa, bara för att det är så kul att diskutera ^^

Nineve skriver:
"Det är jätteviktigt att du röstar så vi får in några kristna i kyrkans ledning! Kyrkan styrs nämligen idag till 80% av partipolitiker varav många är ateister.

Kristna och kyrligt engagerade hittar du i FRIMODIG KYRKA, därför tänker jag rösta på dom!!"


Tack, jag vet att det är viktigt, och det är därför jag är så ledsen att jag missade detta röstningstillfället.. huruvida jag gillar frimodig kyrka eller inte är en annan femma, då jag faktiskt inte är så insatt i detta valet.. vet dock att du är mycket mer insatt, så du har säkert rätt =)

Johanna skrev:
" "Jag förstår inte. Jag går inte runt och hatar alla ateister dagligen?" Påminner mig om något religionsläraren sa om katoliker och protestanter; "Det är ju inte så att de slår ihjäl varandra varje gång de ses." ;) Men jag är med dig, du får la tro på Gud om du vill fastän jag bara gör det vid väldigt speciella tillfällen XD
Vem är det förresten som tog livet av sig pga den 13-åriga pojkvännen? Visar bara på hur låg självkärleken är i vårt lilla land......"


Haha, men jag tänkte så först ;) Herr olausson är bara en liten härmis ^^
För övrigt vet jag inte namn, men jag har hört det :o (ops, har du någon som helst källkritik litar du inte på det jag just skrev).. för övrigt har du rätt, mer kärlek åt oss själva är vad vi behöver!

och sedan skrev någon herr/fröken Anonym:
"KD är ju motståndare till homovigslar. Varför tycker du inte att man ska få gifta sig i kyrkan, om man är troende kristen, bara pga att man råkar vara kär i någon av samma kön? Hur många är inte de par som inte är troende men som ändå gifter sig i kyrkan?"

Jasså, här har vi någon som inte läst på. Det kan du göra här.
Men eftersom jag vet att du inte orkar så skriver jag det ändå; kristdemokraterna vill ta ifrån kyrkan vigselrätten och ge den enbart till staten. Där ska alla få viga sig på lika villkor, sedan kan man välja vart man vill ha ceremoni med ev. välsignelse eller dylikt någonstans. Och då kan också kyrkorna välja individuellt vilka som vill välsigna homosexuella och vilka som inte vill det. Orättvist säger du - vi ska acceptera att homosexuella och heterosexuella är lika värda. Ja, men då ska vi också respektera att för vissa präster känns det fel att välsigna homoäktenskap eftersom deras religion är emot det (i vissas uppfattning, inom protestantismen får ju alla tack och lov tolka bibeln själva). Ska vi respektera allas lika värde så ska vi också respektera religionsfriheten. Därför är den gyllene medelvägen att låta individerna själva bestämma och komma överrens.
Dessutom tror jag att det du syftade till var att kristdemokraterna inte vill kalla det äktenskap för homosexuella. I den frågan håller jag med dem. Jag vill inte heller kalla flicka för pojke eller ljus för mörker. Det är en rent språklig fråga. Homosexuella borde vara glada att de får ett helt eget ord för att symbolisera deras samlevnad efter vigseln.. Det är ju en definitionsfråga. För säger man "min sambo" kan man ju mena vem som helst. Hade det funnits ett ord för samkönad sambo och ett annat för olikkönad sambo hade man undvikit den otydlighet som idag uppstår när man säger ordet "sambo". Så det så.
Tilläggas kan att jag känner homosexuella människor personligen och faktiskt inte har något emot dem. Det handlar inte om det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP