onsdag 20 augusti 2008

Jag. Är. Trött.

Eller i alla fall väck. Usch. Efter 3 lektioner. Snabba flash-backs här från förra året. Hoppas jag kommer orka detta året. Nåja. Det kan inte bli sååååå illa (hoppas jag).

Vi hade Engelska, Biologi, och Svenska.

I engelska fick vi till läxa att läsa en roman som ska vara klar om 3 veckor (jippie, jag tog en ganska kort jäkel.. vet inte om jag kanske ska läsa en till, eller byta. Får se vad Ylva tycker), och dessutom ska våran engelskalärare vara borta de nästa två lektionerna, och därför fick vi en 3 sidor lång text, 3 sidor uppgifter, och ca. 40 glosor (med kommentaren "jag tycker inte glosorna är så många.. så ni kan ta alla!"). Jippie, är det såhär första lektionen för året ska kännas?

På biologitimman fick jag klart för mig att läraren är en flumflum-lärare. Det fanns några frågor på tavlan, 7 st, och nummer 1, 4, 5 och 7 var inringade. Så min kompis frågade om vi skulle svara på alla eller i annat fall vilka, och svaret blev "ja, de frågorna är kvar från förra lektionen, i Nk, och det var några där som jag inte tyckte var så relevanta, så ja". Och sedan går hon iväg. Men tack för svaret liksom!
Nåja. Har jag stått ut med våran Ärade datorkunskapslärare så kan väl inget vara värre. Jag får försöka lära mig på något sätt ändå.

På svenskan fick vi veta att vi inte har svenska B nu, utan "naturvetenskap i litteraturen". Woho, det ska vi läsa tills jul, och efter det har vi svenska B. Jahaja. Detta går alltså ut på att plöja igenom två romaner som behandlar samma naturvetenskapliga ämne (vi har inte fått ämnet än), och sedan skriva en uppsats som tar avstamp i någon eller båda utav dessa två böcker, och dessutom har med källor ur facklitteratur eller annan forskning. Jippie. Känns väl bra?

Så jag ska alltså plöja igenom (minst) tre böcker inom den närmsta framtiden. Ojoj, vad glad jag är att jag går i tvåan på gymnasiet!

På bussen hem mötte jag förresten Gaycob, och han har inte förändrats det minsta! Första orden han sa var "Vad kort du är!". Tack för den. Nåja.

Bengt, som borde börja plugga.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP