söndag 8 november 2009

Ta inte svininfluensavaccinet för helvete!

För en halv vecka sedan var jag konverterad. Då tänkte jag vaccinera mig. Just nu vet jag Inte om jag vill ta vaccinet precis. Det kom på tal idag på kalaset. Pappas sambo Monica, som är undersköterska, tänker själv inte ta vaccinet. Bara det borde tala en del för sig själv.

Här är mina huvudargument till varför vi borde ifrågasätta vaccinet lite mer:

-Det är inte ordentligt testat. Vem vet vad som händer efter ett år eller fem år med detta vaccinet? Det kan på sin höjd ha testats under några veckor, och då inte ens på människor..

-Det innehåller kvicksilver (i form av tiomersal). Kvicksilver har för övrigt visat sig kunna orska autism vid injektion hos små barn, eller gravida för den delen, då det lyckas ta sig igenom in till fostret då mamman injiceras.

-Det innehåller skvalen i relativt hög dos. (ca. 11mg per spruta). Skvalen fanns i det vaccin som amerikanska soldater fick under gulf-kriget (1990-tal), ca 10-15 år senare utvecklade ca 30% av dem diffusa symptom kallade "gulf-symptomen", som innebär bl.a. minnesförlust, kronisk trötthet och en rad andra problem.. de fick dessutom skvalen i mycket lägre dos. Kroppen innehåller för visso skvalen naturligt, men när man injicerar ytterligare skvalen får man en överdos och kroppen börjar tillverka antikroppar. Detta leder till autoimmuna sjukdomar, såsom reumatism, då kroppen anfaller sin egen vävnad och bryter ned den.
Skvalenhalten i detta vaccinet är 1 miljon gånger större än halten i ett tidigare vaccin mot mjältbrand som kopplades till allvarliga sjukdomskomplikationer i efterhand.

-Guillian barrés syndrom (GBS). Innebär förlamning av extremiteterna (armar och ben), samt andningsorganen. Kan leda till dödsfall. I usa 1976 vaccinerades folket mot en influensa väldigt lik svininfluensan idag, d.v.s. med ett väldigt liknande vaccin. Vaccinet fick dras in efter bara 10 veckor när man insåg kopplingen till GBS. Allt som allt ledde detta till att fler personer dog av vaccinet än av influensan.
Staten i storbrittannien har nu konfidentiellt bett neurologerna i landet att leta efter tecken på detta, och dessutom nämns GBS bland tänkbara biverkningar av svininfluensavaccinet som de vill ge oss.

-Det skyddar antagligen inte ens. Anledningen till att äldre personer vaccineras varje år mot säsongsinfluensan är för att influensaviruset muteras, och då fungerar inte längre samma vaccin mot influensan. Samma sak gäller för svininfluensan, och det verkar som att/det är troligt att svininfluensan redan muterats sedan vaccinet framställdes. I så fall är vaccinet så gott som verkningslöst. Detta gäller för övrigt de flesta vaccin, det är svårt att hitta en enda korrekt utförd studie av vacciner som visar att de faktiskt minskar riskerna med sjukdomen man vaccineras mot.

-Personer med makt föredrar ett modifierat vaccin. En regering, samt hela den tyska armén, väljer nu att ta ett vaccin utan skvalen och kvicksilver i. Varför kan man ju fråga sig..det kan ju absolut inte vara så att de vet något om vaccinet som de försöker undanhålla från oss?

-Svininfluensan är mindre farlig än den vanliga influensan. Antalet dödsfall i säsongsinfluensan uppgår till 1500 personer per 1 miljon sjuka. Hittils är siffrorna för svininfluensan beräknade till ca. 70 personer per 1 miljon sjuka. Av de 3 som dött i Sverige hittils hade 1 av dem precis avslutat en mycket immunförsvarssänkande cellgiftsbehandling, den andre hade lika svåra hälsoproblem som den förste, och den tredje var en liten bebis.

-Inte ens läkemeldelsverket kan helt bortförklara riskerna med vaccinet. Från deras hemsida: "Denna risk kan vara något större med adjuvans-innehållande vacciner som ger upphov till ett kraftigare immunsvar. Denna teoretiska risk, som inte påvisats i kliniska prövningar med Pandemrix eller andra liknande vacciner, skall sättas i relation till den nytta som ligger i att skydda sig mot infektion med influensa A(H1N1)v. Risken är sannolikt inte skild från risken för liknande händelser som en följd av en normal infektion." . Adjuvans = skvalen i detta fallet. Notera att de inte helt säger att det är ofarligt, utan enbart att man måste väga farligheten av skvalenet mot farligheten hos svininfluensan..

-De som är insatta väljer bort vaccinet. Som jag nämnde, pappas sambo, utbildad undersköterska, tänker inte vaccinera sig. Hon om någon borde veta vad som är bra och inte.

Här är mina källor:
http://veg4health.net/influensavaccin.htm
http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Pandemrix--adjuvans-immunstimulerande-komponenter/
http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_svininfluensan_10685766.asp
http://www.andersnilsson.name/2009/10/skvalen-i-h1n1-vaccinet-ger-obotliga.html
http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/07/vad-innehaller-vaccinet-las.html
http://www.kanariefaglarna.com/node/281
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3476521.svd

Det jobbiga med detta är att det inte riktigt går att lita på någon förespråkare av vaccinet, exempelvis regeringen, läkemedelsverket, smittskyddsinstitutet, läkare, eller någon annan inom läkemedelsindustrin och hela apparaten. Vaccinet ger mångmiljdardvinster för läkemedelstillverkarna, så självklart talar de gott om vaccinet. Smittskyddsinstitutet blåste upp problemet till tusen redan från början, eftersom det spred sig så fort, och nu vägrar de såklart erkänna att de haft fel. Alla andra inom vården måste lämna samma budskap som smittskyddsinstitutet, alltså har de inget att säga till om vad de än tycker. Regeringen har köpt in massor av vaccin för dyra pengar, vilket de antagligen gjort enbart för att det är valår nästa år (varför fick vi inget vaccin mot fågelinfluensa liksom?) och de vill se bra ut inför folket..hur bra skulle det se ut om regeringen slösat massor av pengar på ett dåligt vaccin?

Nej, jag tror att jag får hoppas på det bästa helt enkelt. När jag väger riskerna med vaccinet mot risken att dö av svininfluensan så känns det som jag hellre får influensan och kämpar för mitt liv, än att injicera mig med detta livsfarliga vaccin. Vad är det för mening med att överleva influensan om jag då möter en framtid med svåra problem som minnesförlust, reumatism, kronisk trötthet, guillian barrés syndrom, och kanske en massa andra saker som de inte vet om ännu.. vem vet vad som händer om 15 år?

Jag tänker istället skydda mig på bästa sätt genom att göra allt som står i min makt för att höja kroppens självförsvar - d.v.s. immunförsvaret. Detta genom att få i mig stora mängder av d-vitamin (har bevisat infektionshämmande verkan), c-vitamin, och andra nödvändiga saker som antioxidanter. Det är bra att ha för att kroppen fungerar som det ska. Ytterligare ska jag undvika att stressa kroppen, så nu blir det ingen stress över skolarbetet, ingen överdriven träning, och ingen överdriven ätning. Om man stressar, tränar för hårt, eller äter sig proppmätt vid varje måltid krävs immunförsvaret någon annan stans i kroppen, och kan då inte lägga all sin kraft på att motverka infektioner som redan ligger på lur i kroppen. Det vill säga, man blir sjuk i vilket fall, men man blir mindre sjuk om man inte stressar kroppen utöver viruset den redan har plockat upp.

Ja. Så får det bli. Är öppen för diskussion dock. kanske har jag hittat helt felaktig information? (kan ju alltid hoppas.. eftersom jag är anmäld till vaccinering genom skolan.. vad fan gjorde jag det för, jag har ju varit tveksam hela tiden!). Dock tror jag att jag direkt ska gå ner till mamma och be att vi införskaffar d-vitamintabletter! Speciellt viktigt nu på vintern när vi inte kan sola och låta kroppen själv producera vitaminen..

8 kommentarer:

AF 8 november 2009 kl. 00:47  

Ja, men klicka hem den vet ja.. :)

Uuh, nu blev jag också tveksam till att vaccinera mig. Jag som var helt säker på att jag skulle göra det :/

Anonym,  8 november 2009 kl. 09:40  

Vi fick inget vaccin mot fågelinfluensan för att den inte smittar mellan människor! Risken att så många skulle komma i kontakt med sjuka fåglar var ganska liten... Hade den däremot börjat smitta mellan oss hade den varit mycket värre än svinis! Men usch, nu vet inte jag heller om jag vill ta det ..:/

Johanna,  8 november 2009 kl. 10:20  

Ska du fortfarande vaccinera dig? Jag tror inte jag ska göra det...men hade det inte varit för att man ska göra det för att skydda andra hade jag inte tvekat, då hade jag sagt klart nej.

Anonym,  8 november 2009 kl. 11:39  

Åhå, en undersköterska som inte tar vaccinet, vilket bevis! Be henne förklara skillnaden på virus och bakterier för att se hon har fler gedigna kunskaper att bjuda på efter sin långa medicinutbildning.

Dina källor är en fröjd att se: en myndighet (vars text du förmodligen inte förstått), en tidning och resten är bloggare med rätt att tycka vad de vill utan kvalitetskrav.

Anonym,  22 november 2009 kl. 08:59  

Ha ha ha...
Tror du att hela svenska staten skulle vaccinera ca 3,3 miljoner + Alla läkare. Så är la du helt förstörd! Sluta var så dum och alla dina argumen stämmer inte alls!

Du borde borde läsa mera!

Anonym,  27 november 2009 kl. 00:25  

lyssna på teresa forcades, hon har kunskap och information som är tydlig och hon har källor att hänvisa till plus hennes egen gedigna utbildning. sök på bell tolling teresa forcades eller googla på spanska nunnan om svin influensan. mkt bra info tycker jag

Anonym,  4 december 2009 kl. 09:22  

Varför hänga upp sig på det här, det finns så mycket annat som är farlig. Dom som inte tar vaccinet får skylla sig själva om dom dör. Vaccinet är inte farligt.

Anonym,  14 april 2010 kl. 14:14  

Kanonbra gjort! Du gjorde HELT RÄTT som inte vaccinerade dig. Vansinnigt att utsätta sig för risken att injecera det dåligt beprövad vaccinet och en djävla kostnad för oss skattebetalare att betala kalaset. De som ville spruta i sig dyngan skulle ha betalat själva! /Birgitta

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP