onsdag 4 november 2009

Minnesmästare på besök!

Herr Idriz Zogaj hade vi på besök i skolan idag. I ungefär 2 timmar satt jag och Josefin på en mycket intressant föreläsning om hur man egentligen gör för att minnas så mycket. Det han berättade kändes faktiskt inte så krångligt eller konstigt. Det lustiga är att det krävs egentligen inte något exceptionellt minne från början, eller någon talang, eller någon annan begåvning - allt man behöver är tid att öva. Och så massor av övning. Teknikerna han visade är de som de främsta använder, och de är verkligen simpla sådana. När man väl lärt sig att bemästra dem. Det är det som övningen behövs till.

Nåja, jag plockade upp värdefulla tips att ha i studierna, även om jag ju faktiskt redan är rätt bra på att minnas allt jag behöver. Jag menar, när jag övar glosor så läser jag dem tre gånger typ. Blir förhörd en gång och kan nästan inga ord, men får dem omtalade för mig. Sedan i nästa genomgång direkt efter kan jag allihopa. Min hjärna är helt enkelt en naturbegåvning (L).

Vänta nu.. vad var det han sa (hmm, bra minne var det? XD) , jo juste! Att folk som läser snabbt brukar vara de som har naturlig talang för att minnas bra. Hihi, jag läser fortare än många jag känner, jag verkar ha talang för allt... folk som är bra på matte (som jag ;D) brukar tydligen vara bra pianister enligt min pianolärare, och naturliga språkbegåvningar enligt min spanskalärare... vilken talang ska jag nu välja att satsa på? :o Vill jag bli minnesmästare, konsertpianist, eller typ... vafan kan man bli med språk.. översättare? XD

Det var hur som helst intressant, och om jag har tråkigt någon gång ska jag verkligen ta mig an att försöka öva på dessa minnesknepen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP