söndag 1 november 2009

Nu tog lovet visst slut..

Så har man lämnat Robert vid bussen för en halvtimma sedan, och så sitter man här och upptäcker att man har visst fortfarande alla läxorna kvar, fast att man haft en hel vecka att göra dem på, och så känner man att det är tråkigt att vara helt ensam, och så längtar man efter att dega framför teven och sedan bara gå och lägga sig, men så känner man att man måste göra läxorna, och så upplever man den sanna känslan av att ett lov alldeles strax är slut

.. hur härligt blir det inte en gång i tiden när man inte längre går i skolan? Jag antar att jag får uppleva det någon gång om sisådär NIO ÅR ... 5 år utbildning till civilingenjör + minst 4 år doktorering. Sedan är jag fri som en fågel - "tjoho".

Well. Det jag har att se fram emot resten av kvällen är att skriva stödord till min redovisning om mayaindianernas otroliga förmåga inom områdena astronomi och matematik. Visste ni att de hade ett så gott som vigesimalt räknesystem? Visste ni att de skrev sina siffror med hjälp av streck (=5) och punkter(=1). Visste ni att de hade två kalendrar med olika många dagar i? Visste ni att dessa två kalendrarna tillsammans bildade en cykel på 52 år innan dess att de åter stod i samma förhållande till varandra? Visste ni att de lyckades räkna ut att en mån-månad (den tid det tar för månen att ta sig ett varv runt jorden) är exakt 29,5302 dygn? visste ni att de däremot inte kunde räkna med bråktal och decimaler, så att de istället sa att det gick 149 mån-månader på 4400 dagar? VISSTE NI ATT JAG MÅSTE BERÄTTA ALLT DETTA OCH MYCKET MER PÅ SPANSKA IMORGON?

Hur i helvete detta ska gå till är ett mysterium.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP