onsdag 18 november 2009

.. är det normalt?

Jag har en mamma som är arg för att jag har en pojkvän. Eller nej, inte för att jag har en pojkvän, utan för att han har varit här de sista helgerna i rad som jag varit här. Det är nämligen så förbannat dyrt att göra mat till honom..

För att jag bor hemma nu efter att jag är 18 så betalar jag 500 kr till henne av mitt studiebidrag varje månad. Enligt henne arbetar man och tjänar egna pengar och betalar sin boendekostnad själv när man är 18. Finns det någon majoritet av ungdomar där ute som arbetar heltid som 18åringar för att betala till sina föräldrar när de bor hemma tro?

Av dessa 500 kr går tydligen hälften av dem till en intressant bokprenumeration på vetenskapsböcker jag skaffat mig (påbörjades strax innan jag fyllde 18). Den andra halvan, sa jag käckt då, borde ju räcka till mat till Robert under 2 helger i månaden (jag är bara här varannan vecka). Då sa hon att "250 kronor räcker inte ens till en halv pizza, när man räknar in bensinkostnaderna!". Noteras kan att pizzerian ligger inte ens en kilometer bort. Det tar 1 minut att köra dit. Jag tror att hon ljuger lite..

Sedan sa hon en stund senare att "jag ska ju betala hela din bokprenumeration själv!" .. hon verkar inte ha koll på någonting, nyss sa hon ju att jag betalade för den.. ?

Är det normalt att mammor beter sig såhär? Jag kanske verkar dum som frågar, men i min värld är det ju det normala. Jag bara undrar..


På tal om normalt och onormalt förresten, så såg jag på facebook att Johanna är visst lite knäpp hon. Hon förknippar tydligen siffror och bokstäver med olika färger. Värsta tufft egentligen ju. Synestesi kallas det tydligen. Det lider då inte jag av :)
Men säg mig, Johanna, vilka färger har mina tursiffror 3 och 7? ^^ Kan ju vara kul att veta :D

3 kommentarer:

Johanna,  19 november 2009 kl. 07:32  

Synestesi :) trodde verkligen alla hade det så, men tydligen är det bara högst 2% av befolkningen XD Just 3 är faktiskt den siffran jag starkast förknippar med en färg, både den och bokstaven r är starkt gröna. 7 känns mer orange ;)
Och nej, jag behöver inte betala mina föräldrar för att jag bor här...

jennie 19 november 2009 kl. 12:45  

sjukt, jag tänkte ganska likt johanna. jag tänkte att 3 är grön och 7 är gul! xD

Johanna,  19 november 2009 kl. 18:46  

Tycker du A är rött, M är lila och N är rosa också? :P

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP