fredag 8 maj 2009

Den kommer att bli värdefull..


.. när den blir klar. Ovan är alltså en liten tjuvtitt på mitt evighetsprojekt. Ett stramaljbroderi. Men ett väldigt speciellt sådant! Det är nämligen en Margot. Nåt franskt. Vet faktiskt inte själv. Men jag hittade den stående hos mormor i någon låda. Hon har några enorma stramaljer där. Denna är alltså ca 1,5 meter hög, och 1m bred, och hästen där uppe är bara en del av motivet. Resten får ni se någon annan gång ;D
Ser ni förresten vad jag broderat och vad som bara är färg på väv? Om inte - bra, precis så det ska vara! Vad man hinner på ca 2 timmar? Lite mindre än hälften av färgen i "ansiktet" på hästen. Sånt här tar tid. Och jag har en otroligt öm tumme (svårt att dra igenom nålen med garnet genom stramaljen. Man får nästan valkar).

Jomen i alla fall, hittade den i en låda hos mormor, för flera flera år sedan, var kanske runt 10 år och tänkte typ "oj en häst, vad fräckt!" och sa att den vill jag så gärna ha och brodera. Så det fick jag. Dessutom tog mormor med den in till en garnaffär för att skaffa broderigarn till den, och då hade någon tant i affären reagerat så väldigt med "oj, en Monet! Ojojoj, om du gör den här fint vettu, då kan den bli värd några tusen säkert!". Ändå gav mormor den till mig, tack för det förtroendet =)
Jag väntade dock några år med att börja på den, och påbörjade den för kanske 1-2 år sedan. Den har alltså legat lääänge i ett skåp mellan gångerna jag känner för att avreagera min kreativa sida lite på den.

Men den är otroligt snygg, kan tänka mig att ha den som enda färginslag i mitt framtida svart-vita hem faktiskt =)

Dags att sova!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP