måndag 21 juli 2008

Jag lever

En uppdatering:

Fredag:
Vi åkte in till Karlstad och kollade runt lite överallt. Christian, Roberts kompis, vad med en stund. Det var trevligt. Jag mådde aningen bättre då. Vi åt på max hamburgare, sedan åkte vi hem. Jag blev sämre, och fick till slut ta en andra halva (jag hade bara tagit en halv ibumetin innan) värktablett. Jag mådde allmänt illa och kunde inte göra så mycket. Jag tänkte att det skulle gå över till dagen efter, eftersom jag trots allt mått bättre innan på dagen.

Lördag:
Jag vaknar och mår ganska bra faktiskt, jag går ner och äter frukost. Hela familjen är nu hemma. Vi sitter en stund och har det trevligt, när de frågar hur det är med huvudvärken svarar jag "mycket bättre faktiskt". Halvvägs in i maten känner jag att jag verkligen måste vila, att det bara sköljer över mig och inte går att hejda, så jag petar på Robert, och vi avlägsnar oss. En liten liten stund senare ligger jag och gråter av smärta uppe i hans säng. Ringer hem till mamma, som får tag på pappa, som kommer och hämtar mig. Jag var för illa däran för att kunna åka tåg. Jag kunde inte ens packa min väska själv, det fick Robert hjälpa mig med.

När pappa väl kom fram mådde jag bättre, men huvudet värkte som fasen. Vi åkte hem, och sedan dess har jag bara tagit det lugnt.

Jag mår mycket bättre nu, vågar äntligen sätta mig framför en dator igen, utan att tro att jag ska få något anfall med en gång.
Jag tror jag har ställt en diagnos på mig själv också.

Jag får ont i huvudet på grund av att jag har dåligt tandkött, enkelt förklarat. Jag brukar alltid trycka tungan mot gommen, och så fort jag har munnen stängd så spänner underläppen runt mina framtänder (som fortfarande påminner om mit tidigare mycket värre överbett). Så jag har en massa tryck mot mina tänder. När de sitter i dåligt tandkött så är det ganska klart att det gör ont. Jag har börjat borsta tänderna mer noggrant nu, och upptäckt att tandköttet i vänster överkäke är ömt. Det är i vänster sida av huvudet jag har ont. Så min huvudvärk beror i grund och botten på att jag misskött munnen ett tag. Men nu ska det bli ändring på det.

Men den huvudvärken är ändå uthärdlig, den är jag van vid sedan de två sista skolterminerna.
Det som gör det hela outhärdligt är när jag äter fel på det, eller äter tabletter på tom mage (ibumetin etc.). Då kommer illamåendet och huvudvärken eskalerar faktiskt. Antar att magen är känslig den med.

Så vad jag ska göra för att må bättre:
Borsta tänderna, och se till att ha ätit något innan jag pillar i mig några tabletter.

Tack och hej för mig för den här gången.
Förhoppningsvis är jag tillbaka imorgon.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP