onsdag 16 juli 2008

Födelsedag!

Weeeow jag fyller år, fortfarande faktiskt. Hela dagen idag. Men inte riktigt än. Men ändå.

Pappa ringde tidigare och grattade mig. Det gjorde mig glad att han ringde, att han kom ihåg att jag fyllde år. Lite senare ringde Tinna, min storasyster, och grattade mig och pratade lite med mig. Då blev jag också glad. Glad att alla minns mig. Tacksam för att inte alla tycker att jag är helt onödig på jordens yta.

Men min huvudvärk. Vad fan ska jag göra åt den?
Såhär kan man beskriva den:
En ganska stark värk lokaliserad enbart till den främre delen av vänster hjärnhalva (det värker alltså i vänstersidan av pannan och under vänster ögonbryn). Förvärras av att jag lägger underläppen till vila över mina framtänder (vänster framtand ligger liiiite ovanpå höger framtand, och jag har haft ett kraftigt överbett som delvis är kvar. Underläppen utövar ett tryck som påminner lite om när jag hade tandställning). Går tillfälligt över/blir mindre intensiv om jag trycker fram framtänderna istället, eller masserar pannan hårt, men kommer strax tillbaka med full styrka. Efter en stund blev jag även illamående, och även om jag i princip aldrig spyr, så fanns spy-känslan där. Illamåendes förvärrades så fort jag kände någon lukt över huvud taget. Dessutom blev jag väldigt varm fast att huset är svalt.

Jag valde att ta en värktablett. Nu är illamåendet typ helt borta, och huvudvärken har lagt sig. Den är dov, som att den sitter och gömmer sig bakom ett tjockt duntäcke, bara för att påminna mig om att jag inte ska bli av med den så himla lätt.

Jag bara undrar, om någon känner igen min beskrivning, snälla tala om för mig för det första vad det kallas (utöver huvudvärk, det är väl nån speciell huvudvärk, eller något annat?), och för det andra vad det kan bero på..

Det är nämligen så att i princip alltid (alla gånger jag kan minnas) när jag får huvudvärk så är det just främre delen av vänster hjärnhalva som värker. Har aldrig ont i höger hjärnhalva..
Funderar på vad det kan bero på. Någon speciell mänsklig funktion som har sitt centra i främre delen av vänster hjärnhalva, och som jag behöver anstränga extra?
Eller är det kanske bara så att det är individuellt, att man brukar få huvudvärk på samma ställe, för att man har någon del av hjärnan som är extra känslig?

Jag har ingen aning. Om någon vet, så snälla, tala om det för mig. Jag skulle bli väldigt tacksam!

Jag ska försöka med att ta tillbaka mina rutiner. Innan jag for upp hit hade jag varit hos mamma i två veckor. Där äter vi frukost, fika/mellanmål, middag, och kvällsmat. Oftast vid ungefär samma tid. Dessutom lägger vi oss innan 12.
Här uppe äter vi frukost någon gång när vi vaknar, mellan 10 och 1, sedan äter vi middag vid 7-tiden, och ingen kvällsmat. Istället sitter vi uppe till runt 3, och vräker i oss chips och kolsyrad dricka.

Någon som ser en potentiell anledning här?

Så nu ska jag prompt äta frukost, middag, kvällsmat åtminstone. Jag ska lägga mig tidigare (absolut inte senare än 1, helst 12). Och så får vi se vad som händer.
Försvinner den inte får jag kontakta läkare, kan inte knarka värktabletter och låtsas som det regnar tills jag vet inte när. Ungdomar.se är en bra sida för det, där kan man fråga genom internet om sådana saker.

I så fall får jag försöka där.

Nu borde jag gå ifrån datorn, innan allt blir värre igen. Och se till att äta snart! Jag ska äta middag innan 6, det är ett måste.
Frukost innan 12, middag innan 6, kvällsmat runt 9-10.
Hoppas verkligen att detta gör det bättre nu.

Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP