lördag 3 oktober 2009

Storhetsvansinne..

Här sitter jag och surfar runt bland en himla massa bloggar. Sant att jag vill ha fler besökare och att det är därför jag kollar runt genom en såndär sida. Men jag tänker inte länka den och försöka tjäna besökare på andra som registrerar sig. Jag sjunker inte så lågt. Dessutom är den sidan så dålig så man får inte ens veta adressen till bloggarna man besöker.. lätt att komma tillbaka till en blogg man gillar då eller?

I alla fall, det var inte det som var poängen. Poängen var att det finns så jävla många bloggar där ute, så min är blogg bara en liten fis i rymden. Men jag har åtminstone insett det. Jag hittar minst i varannan blogg jag läser tecken på storhetsvansinne:

1. Frågestunder. Min kära kusin skrev om ämnet för några dagar sedan. Man kan väl inte räkna med att alla läsare ställer en fråga precis, kanske snarare typ 10% av alla som läser, max. Så om man har på sin höjd 20 besökare.. sitter man då och hoppas på att 0,2 pers ska skriva en fråga? Och varför i helvete skulle jag vara intresserad av att veta någonting om någon person som inte ens är intressant? Kända personer är intressanta. Kända personer är kända för att de var intressanta från början. Är man inte känd har man phailat med att vara intressant, och ska därför inte tro att någon jävel är intresserad av att ställa frågor i en jävla frågestund med 0,2 frågor.

2. Reklam på bloggen. Kom igen, snälla? 20 besökare genererar 50 öre i månaden eller någonting? Vad det snarare genererar är irriterade läsare som vägrar komma tillbaka för att reklamen är överallt och hela tiden och stör och är förbannat irriterande. Så det så. Vänta med reklamen tills du varit tillräckligt intressant för att samla på dig besökare som VILL läsa din blogg och därför kommer tillbaka oavsett.

3. Tävlingar. Med vinster såsom "du får en länkning" eller "vinn mitt gamla halsband" förväntar man sig att få in fler besökare. Vem fan vill ha en länkning på en totalt okänd blogg? Länkar leder inte särskilt ofta till besök, då bara en bråkdel av alla som ser länken faktiskt klickar på den. Och ska man vilja vara med och tävla om något så ska det fan vara något som är värt det. Inte någons gamla halsband. Sådant Skänker man bort, eller nästan betalar för att bli av med. Inte tvingar folk att länka runt till en själv hit och dit och sånt trams. Bah.

Nej, när ska folk lära sig hur ointressanta och oviktiga de egentligen är? Ungefär som jag just nu. Vad har du egentligen för jävla anledning att läsa min blogg?

1 kommentarer:

Jeanette 4 oktober 2009 kl. 20:05  

Haha, skrev ett inlägg igår faktiskt om just det här med frågestunder :P Fattar inte varför man har dom egentligen? Vill man veta något om person så behöver man väl inte vänta på en frågestund?

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP