fredag 9 oktober 2009

Hemligheten

Nu tänkte jag faktiskt berätta för er vad det var jag syftade på när jag sa att jag kanske skulle berätta en liten hemlighet senare idag..

och vad detta går ut på då? Ptja, inte vet jag.. det är väl egentligen en fånig liten småsak, men nu blottar jag en utav mina svagare sidor.. kanske i hopp om att kunna stärka den genom det, eller kanske bara på grund av att jag inte tror att folk fattar det.. eller på grund av något annat..

Men vad som jag upptäcker titt som tätt är att mitt självförtroende är jävligt bräckligt. Inte när det gäller skolarbete, såklart, det skulle man inte ens kunna ha sönder om man släppte en fet 1000kg's tyngd på från 100 meters fallhöjd. Jag vet att jag kan, så det är ingen idé. Det är en annan del av mitt självförtroende. Det som rör mitt utseende. För ett tag sedan hade jag väldiga problem med att acceptera min kroppsform, men det har jag tack och lov så gott som kommit över nu. Men det var verkligen illa, det höll på att bli en besatthet. Men det är över nu som sagt.

Just nu är det mitt ansikte det är fel på. För bred haka, för kort näsa, för ofeminin form på det mesta, för hängiga ögon, ringar under ögonen, fult formade ögonbryn som sitter för långt ned, för odefinierade kindben tillsammans med för breda käkben, .. jag ger ett brutalt intryck så fort jag hamnar i något annat ljus än direkt motljus.

Men jag kan tycka att jag ser bra ut ibland. Sminka mig på morgonen och känna mig.. typ rätt så fin. Sedan ser jag min spegelbild tillsammans med någon annans spegelbild och så är jag fulast i hela världen.
Ibland kan jag undra varför folk inte verkar tycka att jag ser så bra ut.. sedan ser jag mig själv och då är det helt jävla uppenbart..
Oftast är det inte jag själv som sänker självförtroendet då, utan andra människors beteende. Jag får väl kalla mig för en människokännare, och jag känner väldigt mycket av vilka personer omgivningen finner mest tilltalande. Jag är enbart mest tilltalande när ingen annan finns i närheten.

Jag vet inte vad det beror på egentligen, jag kan inte inse att jag ser ut som ett missfoster om jag nu gör det.. jag tycker inte att jag är sååå ful. Men jag vet inte, jag blir fruktansvärt osäker ibland..

Så där har ni det. Min svaga sida. Det är vad som rör sig i huvudet på en person som lyckas med konststycket att få mvg i alla kurser.. utseendefixering och fånerier..

2 kommentarer:

hanna 9 oktober 2009 kl. 23:14  

hej, va fin blogg du har :)

Ingemar 11 oktober 2009 kl. 14:41  

Utifrån bilderna överst på din blogg, så ser jag ingen anledning för dig att behöva skämmas över utseendet. Det kan nog din boyfriend också intyga...

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP