måndag 29 juni 2009

Jag ska bygga ett växthus!

Här är planen:

.. helt egenkomponerad. Funderar på hur bra den blir, men den får duga! 14 meter fyrkantiga trästavar kommer att gå åt. Lite mer kanske.. och så 3 kvadratmeter av något genomskinligt, tåligt och böjbart material. Typ byggplast, fast genomskinlig? Hoppas på det bästa! Annars virar jag fan in hela skiten i gladpack!

Men växthuset behövs i alla fall. Jag skrev ju att mamma sa att melonkärnorna växte bra, och det gjorde de franimej:




Översta bilden :första omgången kärnor jag planterade. Växer långsammare och blir kortare samt ljusare än de från omgång två (undre bilden). Dessa planterade jag alltså först.
Undre bilden: omgång 2. Har två kurkor som ser ut såhär (andra ser ni på ett hörn där), de är från andra gången jag planterade, och de växer som ogräs..

De första jag planterade måste vara av en annan sort än alla de som planterades omgång 2, eftersom de ser så annorlunda ut. De kommer ju i och för sig från olika meloner, så kanske inte så konstigt..

Hur såhär många småplantor ska få plats i mitt lilla växthus i en liten blomlåda med lite spaljé runt är ett mysterium. Men de är så söta, så jag kan inte slänga bort några <3 Det får helt enkelt bli survival of the fittest och en jävla massa melonplantor. Då kanske jag får fram några nya fina sorter när jag pollinerar dem sedan (de har hanblommor och honblommor, så pollinerar man dem inte så får man inga frukter!).

Det blir intressant i vart fall, önska mig lycka till med byggandet!

..denna dagen är för övrigt speciell på två sätt, men det får jag berätta om senare. Nu ber mamma om hjälp med att göra pastasallad åt min bror som ska på läger imorgon!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP