måndag 24 augusti 2009

.. och hemma igen

Dagens schema är väl egentligen måttligt skoj. Det bästa med det är att det bara består av Spanska, Samhällskunskap och Körsång. Inga naturarämnen alls, alltså en mjukstart på veckan. Känns helt okej faktiskt!
Dessutom har ju jag turen att ha sovmorgon, vilket inte är helt fel det heller!

Dessvärre har vi samhäll-lunch-samhäll, och eftersom de flesta i klassen inte har någon mer lektion efter det ville de gärna skippa lunchen och köra en jättelektion. Såhär vill de ha det:

(hoppas ni fattar mina markeringar, och ursäkta för konstig lång bild utan text bredvid!)
D.v.s. vi som vill äta lunch, vi får äta den vid klockan 1 (bamba stänger kvart över, vilket innebär bara sämsta maten över till oss.. säkert ingen sallad heller eller något.. )..
Tänk om man till exempel har ett prov på den samhällstimman (som vi kommer ha om några veckor).. ska man sitta där hungrig då? Bra koncentrationsförmåga då liksom.. och hur ska man orka sitta en och en halv timma typ på lektion utan mat i magen mellan klockan halv tolv och klockan ett?! Allt detta bara för att de måste sluta lite tidigare. Bah.
Jag och Josefin som har en lektion till på eftermiddagen kan ju däremot se fram emot att få ont i huvudet och bli trötta och griniga varje dag. För de som la fram detta förslaget har nämligen håltimma under tiden jag har spanska. De kan äta där. Det kan inte vi. Snacka om att inte tänka på andra..
Jag och Josefin var faktiskt inte helt oresonliga. Vi gick med på att ha jättelektionen. Om den bara började 20 minuter senare än de tänkt sig. Då hade vi hunnit äta i pausen, och så hade vi slutat 20 över ett (vilket är 40 minuter tidigare än nu ändå). Men nää, då missar de kvart-över-bussen (inget snack om att de faktiskt hinner med kvart-i-bussen som de missar annars inte!)..
Jag tänker klaga. Vi skulle tydligen testa detta nya förslaget tyckte läraren (gapar högst får mest som vanligt..).. och jag tänker klaga sedan och bevisa att det inte går!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP