onsdag 25 mars 2009

Våfflor (godare än frasjävlarna)


Nu är vi ploppmätta alla två! Som ni ser på bilden ovanför så blev de superdupersnygga! och goda dessutom :)
De är alltså inte några jäkla frasvåfflor (som man mår megailla av på grund av allt förbaskat smör..), de är jättegoda, men man måste äta dem direkt från våffeljärnet! ligger de i fler än fem minuter är de mer som pannkakor än våfflor i konsistensen.. men precis nygräddade är de bäst! :o

VÅFFLOR (12 st)
3 ägg
7 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk (ca) smält smör (med en pensel till.. en bakpensel alltså, inte målarpensel..)
våffeljärn (Ej ingrediens)

valfritt:
Grädde/vaniljglass
sylt (hallon är godast!)

Vispa ihop äggen lite fint sådär, och blanda i först hälften av mjölken. Sedan allt mjöl (då blir degen seeeeg, men det blir bättre sen igen). Se till så att den är slät, sedan blandas resten av mjölken ner. Blanda saltet och bakpulvret i en separat skål (kopp är bättre storlek), och blanda i det sedan. Se till så smeten är slät.
Ta fram våffeljärnet, och se till så det blir varmt. Vispa grädde (om du valde glass: vispa den INTE, men ta ut den ur frysen ändå). Smöra våffeljärnet med hjälp av penseln. Det är tillräckligt varmt om smöret fräser. Ta då en (stor) såsslev och häll i smet i järnet. Sedan är det bara att vänta lite. Och äta. Grädda nya våfflor medan de förra blir uppätna (så slipper de nya bli degiga).

Goda våfflor!

såhär glad blir man efter några våfflor!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP