lördag 13 februari 2010

Idiotsverige gör det igen..

Melodifestivalsdeltävling idag igen ja. Det är helt värdelöst att kolla på den nu för tiden ju. Men idag lyckades jag faktiskt gilla hela 4 låtar i den. Dogges bidrag (haha, "ring och rösta så får du cykel på köpet" xD), Andreas Johnssons, Moreaus och Orsa spelmäns, och så Hanna Lindblads låt.

Hannas var ju lätt bästa. Madonnainspirerad - kan gå hem hos massona. (nu tänker jag liksom på Eurovision)
Samma tanke med Dogges låt, inspirerad av folkmusik från Makedonien. Påminner om musiken från alla dedär länderna som kompisröstar på varandra nu - den kan alltså också gå hem, hos MÅNGA länder då. För även om dom är pluttesmå allihop så får deras röster lika stor vikt som de stora ländernas..
Man borde införa en befolkningsmängdskvot i poängsumman varje land får dela ut..

Vad gäller Spelmännens bidrag så var det en såndär knäpp låt som kanske kan gå hem, lite lik vad Norge vann med förra året ju. Fiol och schlager går ihop just nu. Och var det någon som missade dalahästs-blommorna på Moreaus gitarr? ;)

Johnsson hade bara en såndär vanlig klassisk brukar-funka-bra-schlager. Sådana gillar man alltid, men jag tvivlar på att den har någon genomslagskraft i europa..

Uppenbart dock är att svenskar tycker det är viktigare att stå för bidragen vi skickar, än att vinna genom att göra taktiska drag. Vi har liksom inte musiksmaken som krävs för att ta oss fram i europa just nu. Vi kan välja låtar som vi tycker om, eller så kan vi tänka taktiskt och välja låtar som kan gå nånvart. Vi väljer såklart de vi tycker om. Men jag blev tämligen irriterad när Pauline gick vidare istället för Hanna. Paulines låt var ju bara helknäpp. Och suck för att dendär tonårsidolen Saade skulle gå vidare bara för att han är just det - en magnet för småflickor och något-yngre-än-medelålders-kvinnor..

Trött är vad jag blir på det.. vi kommer väl hamna nånstans sist precis som alla andra år.. eller kanske Näst sist, om vi har riktig tur! :D

..-.-

1 kommentarer:

Det mest geniala musikaliska geniet talar,  14 februari 2010 kl. 19:00  

Pauline var bäst. End of story. Vad som är sorgligt att både i den här deltävlingen och den förra kunde jag bara hitta en låt som jag kanske skulle kunna tycka om. I den förra var det Salem. Allt annat är ju helkasst!

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP