söndag 26 april 2009

Hemmagjorda wienerbröd <3


Bakade jag idag igen. Det är verkligen jättelätt! Man köper eldorados smördegsplattor, sedan lägger man dem för att tina på ett bakplåtspapper. Sedan baddar man dem med lite vatten.
Så tar man något skålformat föremål (aka. kopp, liten skål, stor jävla bunke, vad man nu vill ha för mängd..) och lägger i lite bär (djupfrysta eller färska, vilket som :D) och ställer in i micron tills de vätskat sig och blivit gegga. Vid det stadiet kan man välja att blanda i lite sylt också, eller så skiter man i det. Sedan blandar man i massa florsocker och lite potatismjöl för att få till konsistensen. Sedan lägger man det i mitten på smördegsplattorna, och viker ihop dem på något fantasifullt sätt. Sedan ska de stå på 220 grader i ugnen i typ.. 20-25 minuter. Klaaart :D

Vissa blir bättre än andra..:


På tal om något helt annat så har jag gjort fint i min hyllningshylla (lol XD) idag med:

..all hail the mighty King! ^^

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP