måndag 16 juni 2008

Dum

Ja nu har jag varit dum, dum dum. Jättedum. Och jag skäms för det.

Någon ringde på dörren för sisådär en halvtimma sedan. Och jag är den enda hemma, för pappa är på jobbet, Monica är på jobbet, och Henrik konfirmationsläser. Men jag låg i princip och sov, så jag ville inte visa mig i min pyjamas, jag tänkte att det säkert bara var någon granne eller något. Så jag låg kvar och tänkte "jag är inte här, iiiiinte här". Personen försvinner, jag börjar ana oråd när det är en bil som kör iväg. Grannar kommer inte hit med bil. Flänger på mig kläder gör jag i alla fall först och främst, för att undvika samma sak igen. Sedan kollar jag mot dörren, det sitter en stor lapp där. Från DHL. De har försökt leverera någonting från Tyskland. Kul, kul för mig, där dissade jag mitt sommarjobb. Är helt säker på att det där var kretskorten jag skulle få löda. Men inte nog med det, utan såhär står det på:
"DHL har varit här och försökt avlämna paket från Tyskland. Tyvärr var det ingen hemma".
Vilket innebär att pappa kommer dampa enormt när han lägger märke till att det var klockan 10 och jag var den enda hemma. Fan, fan fanfan. Jag är så dum. Jag skäms verkligen. Men jag kunde ju inte veta, egentligen. Jag visste inte att det var dem. Men vad ska jag göra? Allt känns så fel.

Har tänkt igenom det i alla fall, och det är ju faktiskt måndag idag. Vilket innebär att om han ringer dem idag hinner han förhoppningsvis få dem innan midsommar. *Hoppas fan på det, annars ligger jag jävligt pyrt till*. För min del tänker jag fega och säga att jag inte märkte det minsta. Att jag låg och sov. Att jag sov mig rakt igenom ringningen på dörren, och inte märkte något.
Så feg är jag. Det är hemskt. Jag ber Gud om förlåtelse, undrar vad jag kan göra för att göra upp för mina misstag. Jag kommer ta pappas skit, jag kommer ta att han blir sur, han måste bli sur på mig. Jag förtjänar det. Men vad kan jag göra för att göra allt bättre igen?
Svaret måste komma med tiden, tror jag. Tills dess får jag skämmas för att vara "oduglig" i pappas ögon.

Jävligt täppt i näsan är jag.
Bengt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP