måndag 11 januari 2010

Personlig kris / jobbig dag

Denna dagen har då inte varit lätt för mitt psyke. Den är det inte nu heller. Det är inte lätt när man plötsligt inser att man har drag man inte visste om (eller kanske bara inte ville låtsas om?), och som man dessutom inte tycker om. Att känna att det kanske till och med är på vägen mot en störning (inte omöjligt, befarar ju ändå att det finns en i släkten, de går i arv)..

Ingen lätt dag. Full av insikter om hur illa jag gjort andra människor, och hur dåligt jag betett mig i många situationer.

Jag väljer att se det som positivt att jag åtminstone kommer till insikt. Att inse och acceptera är väl första steget mot att förändras?

Just nu vågar jag knappt släppa ut min egen personlighet i all sin glans. För jag vet inte vart gränsen går mellan att vara mig själv, och att bete mig på det där dåliga sättet som jag inte vill. Johanna sa att "i stället för att hata dig själv när du gjort något du inte gillar, inse att det är det du gjort du inte gillar, inte dig själv och lova bara dig själv att inte göra om det". Jag tror jag tänker ta fasta på det.

Jag tror jag tänker försöka jobba stenhårt med mig själv för att inte falla tillbaka i samma mönster igen. Jag vill inte förakta mig själv. Jag vill älska mig själv, precis som innan, utan att riskera att upprepa de dåliga beteendena igen..

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP