söndag 3 januari 2010

Dagens fråga: varm eller kall?

Varm eller kall underton i huden alltså. Vilken det är jag har. Jäkla knivig fråga. Jag vet inte hur många olika sidor jag surfade runt på för att försöka luska ut svaret.

Men vi tar det från början. Alltihopa började med att jag hittade ett väldigt fint erbjudande på mineral-puderfoundation. Jag har länge velat testa en sådan, men jag är för snål för att köpa dom dyra varianterna. Men som sagt, detta var ett fint erbjudande. Jag vet att jag ska ha den ljusaste färgen som finns. En gång när jag och Josefin och hennes kompis var på en make-up-skola och "satt modeller" kommenterade instruktören min hy med "jag tror bestämt att du har ett exempel av tonen snow white här!". Så ljus är jag alltså. Men nu krånglade detta erbjudandet till det för mig, genom att ha både "Warm ivory - blekaste färgen med varm ton", och "Fair - Ljus neutral och kall för mycket ljusa hudtoner". Det finns två utav den ljusaste alltså. Vilken ska jag ha? Kall? Varm? AAAAH!

Sedan kollade jag runt på alla dessa:
http://rocketqueens.blogg.se/2007/august/varma-eller-kalla-undertoner.html
http://home.swipnet.se/anemon/farganalys.html
http://marianova.com/users/bonnielee/blog/varm-kall-eller-neutral
http://www.tikei.se/kall_eller_varm_hudton.asp
http://makeupstuff.blogspot.com/2007/05/varm-kall-eller-neutral.html

Spontant känner jag själv att jag har kall hudton, men ibland blir jag osäker, för jag tycker jag ser så gul ut ibland, och gul är ju varm. Dessutom kanske jag bara är rosa för att jag har så mycket finnar? Fast det står att det är dom som är kalla som bränner sig lätt i solen (jag känner mig träffad). Och mina blodådror på handlederna ser väl ändå blåa ut? Jag letade och letade. Funderade och funderade. Flertalet timmar tog det mig faktiskt. Till slut träffade jag på dessa texterna:

"Ett bra sätt att kolla om du är varm eller kall är att ta ett tyg i orange och ett tyg i starkt rosa och hålla dessa framför ansiktet.

Om du ser bäst ut i rosa så är du kall och om du ser bäst ut i orange så är du varm. Ser du lika bra ut i båda så är du förmodligen neutral."

och en annan sida beskrev samma test och lade till strofen:

"Ser du ännu bättre ut om du håller upp ett grått plagg eller svart, kan du ha neutral ton."


Sure thing, jag sprang iväg och speglade mig med diverse konstiga föremål (ofta jag har knallorangea och knallrosa kläder i min byrålåda?). Rosa såg väl bra ut. Orange såg väl bra ut. Men tänk om jag bara inte såg skillnaden som det var meningen att man skulle se.. Sedan tog jag min svarta tröja och höll upp. Där satt den. Jag är en neutral jävel. Ser lika bra ut i allt ungefär.

Om neutrala hudtoner kan man också läsa:

"Du kan ha svårt att hitta foundation, eftersom många märken ignorerar de med neutral hudton. Du är snygg i helt neutrala färger, som tex grått och svart men kan förmodligen även ha många varma eller kalla färger."


Yay vad glad jag blir? Jag är den ignorerade färgen. Jag tycker dock i övrigt att beskrivningarna för kall passar Bättre in på mig än beskrivningarna för varm. Därför har jag nu bestämt mig för att jag är neutral med drag mot kall. Hellre kallnyanserad foundation än varm alltså. Den slutsatsen stämmer rätt bra också baserat på två olika foundations jag har hemma just nu. Den ena tycker jag ser jättebra ut, den andra får mig att se "smutsig" ut. Jag jämförde flaskornas innehåll. Den som såg bra ut var betydligt mer grå/rosa (=kalla färger) än vad den smutsiga var.

Således har jag nu beställt den kallare nyansen utav foundationen! Väntar med spänning på att den ska anlända i brevlådan =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP