söndag 11 juli 2010

Jag känner i alla fall min egen generation ;)


När ungdomar får välja hur riksdagsvalet ska utspela sig blir alltså resultatet som ovan.
Jag har länge sagt/trott att "min" generation (d.v.s. alla förstagångsväljare denna gången, alternativt de som preciiis fick rösta i förra valet med) kommer fördela sina röster med en stor andel på högern, och en rätt stor del SD med. Kan man ha mer rätt egentligen? ;)
Jag menar, över 50% på alliansen är ju trevligt att se, men ännu roligare tycker jag nästan är att se att de rödgröna är typ hälften så stora bland ungdomar. Håller detta i sig kommer vi ju få en trend in i framtiden med fler och fler valperioder vunna av alliansen - och det kan man inte vara annat än lycklig för ^^
Sen har vi ju det där med sverigedemokraterna också. Som är nästan lika stora som de rödgröna i ungdomars åsikt då. Vilket kanske inte är så kul, men det är fortfarande så att varken alliansen eller de rödgröna kan tänka sig att samarbeta med dem, någonsin. Så för att de ska få bestämma något alls behöver de fortfarande egen majoritet!
Utöver ett möjligt händelseförlopp.. tänk er om valresultatet blir ex. 46% alliansen, 46% rödgröna, och 8% SD. Det finns oftast 2 olika alternativ i varje omröstning i riksdagen. Alliansen och de rödgröna tycker ju oftast (alltid) tvärs emot varandra. Vilka blir kvar på mitten att välja sida? SD. Det blir som om de fick bestämma självständigt. Även om jag tror att om en sådan situation uppstår kommer faktiskt höger och vänster för en gångs skull gå samman och samarbeta för att förhindra alla galenpanneupptåg som annars skulle kunna drabba oss =)

Och nej, jag tycker fortfarande inte att de åsikter SD presenterar just nu är så farliga i sig (dock är jag dåligt påläst om just dem), det är anhängarna jag oroar mig för. Eller alla dolda anledningar som kan dölja sig bakom deras utåt sett trevliga avsikter (*host*Hitler*host*). Men som sagt, när de är det enda partiet som ens vill ta tag i invandringsfrågan, så är det till dem alla invandringsfientliga kommer att ty sig, oavsett om åsikterna stämmer överens till 100%. Men om partiet då bara vill stoppa invandringen, men har 80% anhängare som vill slänga ut invandrare.. hur lätt är det då inte att börja göra en "kompromiss", för att behålla sina väljare?
Just saying..

Hur som haver, källa till omröstningen:
http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/debatt/politik/riksdagsvalet-2010/sida_1.php
Ja, det är på hamsterpaj. Just därför jag tycker resultatet är så intressant! Hamsterpaj är ju en ungdomssida, så det är bara ungdomar som röstar =)

8 kommentarer:

Anonym,  11 juli 2010 kl. 17:23  

SD består av helt vanligt folk. "Hitler" finns inte med bland oss. SD vill inte slänga ut invandrare, utan att de skall anpassa sig till att leva i Sverige. Det är inte svenskarna som skall anpassa sig till främmande seder och bruk.

En avsevärd del av SD:s medlemmar är invandrare.

Stellan Bojerud

Hanna 11 juli 2010 kl. 17:58  

Det må så vara, och det var ju just det jag utgick från när jag skrev. Citerar mig själv: "partiet då bara vill stoppa invandringen". Se, jag visste redan om det. Däremot tog du inte fasta på mitt fortsatta resonemang..
Tyvärr hittar jag ingen information om HUR ni vill integrera invandrarna i samhället.. Ni bara vill att de ska hitta på nåt själva för att anpassa sig? Kan tänka mig att det kan vara lite svårt att komma in i en ny kultur utan att någon hjälper en.. ni ville ju till och med försvåra en del för dem jämfört med idag läste jag ^_^

Och jag har svårt att uppskatta storleken på "en avsevärd del", det låter som en subjektiv tolkning =)

Patrik, Ängelholm 12 juli 2010 kl. 02:00  

I Facebooks nyliga undersökning hade, efter ca 80000 röster, Alliansen ett mycket svagt stöd bland ungdomar. Centern och Kristdemokraterna var i princip utraderade, medan SD steg upp som största parti bland yngre upp till 30 år.

Först skriver du att du är dåligt påläst om SD's åsikter. Sedan skriver du att du inte hittar information om hur SD vill integrerar invandrarna i samhället. Då måste förslaget rimligen bli: Läs på! Du hittar allt här: http://www.sverigedemokraterna.se .

"Avsevärd del" kan specificeras med den senaste siffra jag känner till, från valet 2006. Då hade 16% av kandidaterna på SD's valsedlar invandrarbakgrund. Källa: http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2309.pdf .

Hitler kan du leta efter i dina egna led, för jag antar att du gillar t.ex. M?

Läs det här för inblick i nuvarande riksdagspartierns historia:
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/partiet/2010/07/07/agga_en_sverigedemokrat

Anonym,  12 juli 2010 kl. 03:23  

I ledningen för SD Solna-Sundbyberg är vi 7 personer varav fyra utlandsfödda (Laos, Rumänien, Serbien och Österrike). De har anpassat sig själva. De vill vara svenskar och de är svenskar!

En av våra medlemmar som är född i Iran sade: Det tog mig 20 år att fly från mullornas förtryck - nu verkar dom komma ifatt mig i Sverige".

Av 33 SD-funktionärer som deltog i den kurs jag ledde i september 2009 var 17 själva invandrare, d v s 52%. Det är endast välvaggade svenskar som inte förstår vad som händer i dessa dagar.

Hanna 12 juli 2010 kl. 11:41  

Patrik: självklart tog jag och läste på på just din föreslagna hemsida innan jag säger att jag inte kan hitta någon information! "kan hitta" och "orkar inte leta upp" är olika saker, och jag vet hur man letar information (jag hoppas inte du undgått att se vilka betyg jag har?)..

Och till båda två: Okej att det finns en del invandrare I partiet, men hur ser det ut bland de som faktiskt röstar på er? Är det lika många invandrare där tro? ^^

Hittade en liten intressant upplysning kring detta:
Siffrorna är alltså fortfarande lite skakiga men ser i korthet ut så här: vänsterblocket fick 68 procent av rösterna bland de arbetslösa, 65 procent bland dem som varit sjukskrivna mer än en månad och 59 procent bland förtidspensionärerna. Och hela 88 procent bland de utomeuropeiskt födda.
Källa: http://www.dn.se/ledare/signerat/valfarden-avgor-kampen-om-makten-1.302568

Patrik, Ängelholm 12 juli 2010 kl. 21:32  

Du kan inte mena allvar med att du bildar dig en uppfattning utefter vad du inte "orkar "leta upp, eller? Då har du ju ersatt nyfikenhet med uppgivenhet.

Ingen undersökning har vad jag vet gjorts ang. hur många med invandrarbakgrund som röstar på SD.

Inför stortingsvalet 2009 gjordes en undersökning i Norge ang. hur många med invandrarbakgrund som röstade på det invandringskritiska Fremskrittspartiet (som brukar stämplas i svenska media p.s.s. som Sverigedemokraterna, d.v.s. som "populistiskt", "främlingsfientligt" och gud vet allt).

FrP fick ca 22% av rösterna i Stortingsvalet. Bland personer med utländsk bakgrund röstade ca 10% på partiet, d.v.s en ansenlig del om än inte fullt lika stor som bland infödda norrmän. Tyvärr saknar jag källa för detta.

Tills vi har en undersökning specifikt för Sverige är det rimligt att anta liknande förhållanden för Sverigedemokraterna.

Men jag kan förresten visa dig det här, som ju är ganska konkret ändå. Exemplet gäller europaparlamentsvalet och distriktet Herrgården i Malmö, som i princip enbart befolkas av personer med utländsk bakgrund. Herrgården är ofta omtalat i media som ett av Sveriges sämst integrerade områden.

Källa: http://www.val.se/val/ep2009/slutresultat/kommun/12/80/index.html

Som framgår fick SD 3,2% av rösterna, vilket motsvarar riksgenomsnitt. Allianspartierna blev tillsammans något större än SD, och fick 4,6% av rösterna. S+V fick ca 85% av rösterna. Det senare alltså i enlighet med din källa från DN.

Hanna 13 juli 2010 kl. 12:40  

Nej, nu missförstod du det jag skrev. Jag skrev ju till Stellan att jag inte kunde hitta någon information om frågan, då tipsade du mig om att läsa på innan jag uttalar mig, varvid jag svarade att jag självklart läst på först, eftersom att inte KUNNA hitta och inte ORKA leta är två olika saker. Jag sa som sagt att jag inte Kunde hitta information. D.v.s. jag har letat =)

I övrigt var det intressanta siffror du presenterade för mig, det ska jag inte vara den siste att erkänna =)
Men min fråga från kommentaren längre upp kvarstår: vad är er plan för att integrera invandrarna i samhället på ett bättre sätt än idag? ^^

Patrik, Ängelholm 13 juli 2010 kl. 13:08  

Jag tror inte att jag missuppfattade. Meningen var iaf att anknyta till det du skrev, och det gjorde jag väl?

Ang. frågan.

Inte ens SD kan göra mirakel, utan det handlar om att ändra politiken för att långsiktigt nå en förbättring. 30 års oansvarig invandringspolitik ligger i bakgrunden, även om SD kommer till makten. Förorterna skulle inte sluta brinna över en natt.

Till att börja med måste jag ändra din fråga. SD vill inte integrera invandrare i samhället, vi vill assimilera dem. Skillnaden är att kraven då främst ställs på invandrarna själva. Det är inte samma sak som att invandrare lämnas vind för våg till sig själva att lösa sin anpassning i Sverige, utan samhället ska givetvis bereda resurser och möjligheter. Så måste det vara. Men vi måste sluta vara rädda att ställa krav.

Att assimilera invandrare innebär t.ex. slopad hemspråksundervisning för invandrarskolbarn. Då frigörs möjligheter för t.ex. extra insatser i svenska och samhällskunskap, vilket de ofta är i stort behov av.

Den stora invandringen måste minskas. Man kan inte släcka en brand om det hela tiden sprutas ny bensin på den. Sverige har samma rätt som andra länder att föra en restriktiv invandringspolitik och att avvisa dem som inte kan styrka sina skäl att få uppehållstillstånd. Vi har samma rätt som andra länder att avvisa anhöriginvandrare. O.s.v.

Slutligen - vi kan lära väldigt mycket av länder som redan stramat åt invandringspolitiken, värnat västerländska värderingar och skärpt kraven på invandrare. Vi har naturligtvis mycket att lära av dem (t.ex. Frankrike, Danmark, Italien...).

Detta är ett axplock och färgas naturligtvis av vad jag personligen tycker är viktigt för att åtminstone börja nysta i de stora problem som 30 års ansvarslös massinvandringspolitik har skapat.

För detaljer hänvisar jag till:
http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/invandringspolitisk-program/

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP