torsdag 20 maj 2010

Tänk på de stackars skolbarnen i sydkorea

Frasen "tänk på de stackars svältande barnen i afrika" har liksom aldrig riktigt bitit på mig. Vaddå, de blir inte mättare för att jag äter upp på tallriken? Vad är poängen då liksom..
Däremot fick jag veta igår (eftersom min bror kanske ska dit i något halvår) att skolbarnen på den finaste internatskolan i hela sydkorea, de är vana att bli styrda. Vana vid att foga sig efter vad andra bestämmer över dem, och de har en enorm press hemifrån och från hela släkten när de går på en så fin skola. Rektorn (från sverige) hade frågat varför de inte hade några balkonger, när skolan nästan är ett höghus. Rektorn (i sydkorea) svarade ".. för då skulle alla begå självmord".

Så okej, här sitter jag och whinar över ett litet nationellt prov i matte E. Men tänk på de stackars skolbarnen i Sydkorea då.




I brist på bättre saker att fota =)
Fast min ögonfärg syns aldrig på dom vanliga bilderna, så jag tog mig friheten att demonstrera den med en muppbild! Insert [högra bildens ögonfärg] i [vänstra bildens ögon] så har ni en verklighetstrogen bild av mig ^^
.. och ja, det är bara mitt högra öga som nånsin vill veta av att "krympa ihop" sådär snyggt som när man ler.. alltid samma sak -.-

Nu har jag i alla fall preparerat mig med solskyddsfaktor 20 på alla synliga kroppsdelar, och är redo för ännu en skoldag!

3 kommentarer:

Disdrac,  20 maj 2010 kl. 07:54  

20? :o Är det inte bara lättare att skaffa en Burka? ;)
eller hålla sig borta från den hemska solen...

Hanna 20 maj 2010 kl. 17:26  

jodå, jag hade gärna skaffat en om det inte hade varit så förbaskat varmt att stänga in sig i en sån ;)
..fast å andra sidan vet jag att man blir kall när all vätska dunstar.. men att gå runt och lukta svett är inte heller något som lockar precis :o

Disdrac,  20 maj 2010 kl. 23:36  

parfymera utsidan av den så känner ingen annan av lukten. och sen så vänjer man sig nog med den instängda svettdoften inne i burkan också så efter en liten stund tycker man det nog är helt ok. ;)

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP