onsdag 14 april 2010

"Plötsligt händer det"

Inatt tror jag bestämt att jag kom till insikt. Jag har bestämt mig. Högskolevalet pratar jag om såklart. Det som har sista dag imorgon. Men det gör mig inget längre. För jag har bestämt mig. Jag skickade in mina val redan i torsdags eller något, men då var jag inte säker. Nu har jag bestämt mig för att jag gjorde rätt redan då, och att jag inte tänker ändra något.
Och mina val är:

1. Kemiteknik på Chalmers
2. Kemiprogrammet på Göteborgs Universitet
3. Kemiteknik med fysik på Chalmers

Och så tänker jag låta det vara. Nu får ni veta varför också. Min kära kusin gav mig den intressanta upplysningen om att GU brukar ha platser kvar, medan Chalmers blir fullt. Därför är det bättre att försöka komma in på Chalmers, då kan jag ju alltid byta över relativt lätt om jag skulle ångra mig. Dessutom har jag alltid alltid velat gå på Chalmers. Redan när jag var liten och min storasyster gick där sa jag till alla som frågade "när jag blir stor - DÅ ska jag gå på Chalmers!". Därför känner jag att jag måste verkligen testa och se om jag gillar skolan. Vad man tycker om skolan gör också så himla mycket för hur studierna går. Så nu testar jag det.

Problemet med valet mellan Kemiteknik och Kemiteknik med fysik är att de är i princip lika (Utom att progammet med fysik såklart läser mer fysik och mindre kemi). De samläser t.o.m. vissa kurser, och har därför väldigt snarlika val när det kommer till tredje året och att välja masterprogram. Alla tillgänliga val av masterprogram är samma, utom att "Biosciences" finns tillgängligt bara för Kemiteknik, och "Nanoscale science and technology" enbart för Kemiteknik med fysik.
Biokemi har jag egentligen aldrig varit så intresserad av, däremot tycker jag nanoteknologi verkar intressant (det finns dessutom flera andra utav de gemensamt valbara masterprogrammen jag finner intressanta, så det är inte enda intresset jag har). Men jag vill läsa mer kemi. Där finns dock lösningen att det går att söka till "senare del av program" på Chalmers, och byta i trean, bara man kan tillgodoräkna sig tillräckligt många poäng från det man läste tidigare. Det borde jag kunna om jag går Kemiteknik och vill byta till Kemiteknik med fysik.

Så ni ser. Kommer jag bara in på kemiteknik, så har jag all chans i världen att ändra till mina andra val om det skulle visa sig att jag inte trivs!



Chalmers here i come!
(antagningspoängen förra året var 15,78 i betyg, eller 0,8 på Högskoleprovet.
Jag kommer få någonstans runt 19 i betyg, och fick 1,8 på Högskoleprovet så ja, jag är rätt säker ^^ )

2 kommentarer:

Anonym,  4 maj 2010 kl. 13:21  

Nej du kan inte byta till kemiteknik med fysik i 3:an. Du får gå på KF från början om du vill gå "Nanoscale..." Annars får du ingen Civilingenjörsexamen. Tips är att börja på KF och sedan byta till K om det känns tråkigt (mycket lättare att byta från KF->K än det motsatta pga. få platser på KF och många platser på K). Det är inte jättemycket fysik på KF utan snarare mer Matte om du jämför med K.

KF har tillgång till alla K:s masters, plus typ fem till ..

Johan & Simon från Kf

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP