söndag 13 juni 2010

Effilersax

Det var fest här hos Robert igår, hans mamma hade bjudit in sina vänner och bekanta =) Min och Robert främsta roll var att fixa CD's (CDar?) med partymusik :P I vilket fall så kom Roberts faster, som är frisör, upp och berömde mig för hur bra jag hade klippt honom senast ^^ (har för mig att jag skrivit att jag fick beröm tidigare en gång, och detta är för samma klippning, jag fick beröm igen :D)
En sak var extra skoj att höra; "du hade väl använt effilersax i nacken där?" och mitt svar;
".. jag vet inte ens vad det är förnågot.."
Jag har alltså lyckats klippa så att det verkar som att jag har mer proffsiga redskap än jag egentligen har :D För allt jag har egentligen är en helt vanlig sax!


Resultatet, och en äkta effilersax. Effilersax är alltså en sax man har för att tunna ut tjockt hår - när man klipper med den så klipper man av en del av håret man klipper i, men inte allt :)

hm.. jag kanske ska förklara hur jag gjort istället då också! Istället för att klippa tvärs över hårstråna, så tar jag ett fång hårstrån med ena handen, och så klipper jag längs med istället, d.v.s. med saxen vinkelrätt mot fingrarna som håller håret ^^

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP