lördag 27 december 2008

Lalalaaa

Kom att tänka på en liten småskoj flashfilm som jag sett ett antal gånger, "end of the world".. nån som sett den? Om inte; kolla då!

Annars har vi ju alltid Sagan om de bannlysta, men den är en sån klassiker så den måste väl alla ha sett?

Jag har inte fått pluggat kemi alls idag heller! tror jag ska läsa det som gonattsaga nu när min bok ändå är slut. Usch fy på mig. Började försöka plugga förut när jag duschade.. okej, jag låter knäpp, men det är faktiskt ett bra sätt att plugga! att repetera i minnet vad man redan vet! Då slipper man tänka "kan jag detta?" om varenda sak man ska läsa i boken.. Så det så!
Men det slutade ändå med att jag började tänka på hur mycket försköning som sker i modellbranchen.. alltså, jag läste tyras blogg förut, snubblade in på den på nått sätt, och kollade på massa före-efter-retuscheringsbilder.. Så då tänkte jag på det istället. .

duktig jag är såhär på lovet!
Men vad jag hört så har ingen annan klasskamrat heller börjat plugga riktigt än, så det känns lugnande :)
Men jag måste verkligen läsa på om redoxreaktioner, syror och baser, och plugga in alla de olika namnen och betydelserna i organisk kemi.. (alkaner, alkener, alkyner, alkyler?, alkoholer) och vad de innebär.. blöh. Glad att jag kan grunderna, och alla delar där man ska räkna, och allt om bindningar..

Humm.. Sedan försökte jag tänka ut hur den kemiska formeln för kolsyra var.. men då tappade jag det.. det är ju koldioxid löst i vatten, så det är ju iaf CO2(aq), men mer då? Den är en svag syra som reagerar i två steg i alla fall... fan kunskapen trillar ju bort ju!

Måste plugga kemi! :o

imorrn kommer robert.. juste, jag skulle ju kolla upp hur fan han ska komma hem till mig också!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP