fredag 30 maj 2008

Mööööööööööööööööh

Roberts mamma är dumdum som gömmer hans brev från Lumpen sådär. Jag menar, vad är det för jävla fel på att bara vilja ta reda på varför man inte får göra lumpen? Jag skulle vart fan så fundersam om jag blev dissad utan någon speciell anledning så där. Liksom, bara jag, utpekad, utan att jag fattar varför. Nästan så jag blir lite sur på dem med. Skickar nästan övertalningsbrev till mig, jag som inte alls vill göra lumpen, medan de inte ens ger Robert, som faktiskt vill, en enda futtlig liten chans. Så fel är det. Aah jag är så suur för det! Kan han inte ens få ringa och fråga vad det beror på liksom?
Hon borde börja inse att han inte är helt jävla förståndshandikappad. Han är en realistisk, självtänkande individ som faktiskt klarar av att hålla ordning på sig själv. Så låt bli med att dumförklara honom hela tiden, för det är så fel.

Jag var i stan idag och handlade min avslutningsklänning. Tanken var att jag skulle köpa en svart med rosa blommor, och Josefin en vit med rosa blommor, alltså typ lika dana, fast med svart vs. vitt. Men sedan provade vi varandras, och kom fram till att det såg bättre ut om jag hade den vita och hon den svarta. Så då blev det så!
Så nu ska jag sminka mig helt annorlunda på skolavslutningen. Istället för att måla mina ögonbryn svarta, vräka på med kajal runt ögonen (suddad förståss), och rött läppglans/stift, så blir det naturlig ögonbrynsfärg (betydligt ljusare xD), rosa ögonskugga, rouge och glitterrosa läppglans. Låter det som en förändring? Ja, det tycker jag med. Men förändring förnöjer!
Vi kommer bli så fiiina :3

Fick veta ett till slutbetyg idag. Som det ser ut nu, så har jag fått mvg i alla ämnen jag fått veta betygen i. Men det säger väl inte allt, för det är bara i 3 ämnen som läraren uttryckligen uttalat sig om mitt betyg. Senast idag nu var det Liz. Hon visade sig vara snällare med betygen än vad jag trodde hon skulle vara. Folk som skrivit mest vg kunde också få mvg liksom. Men det är ju bara bra :3 Mer mvg åt folket!

På fysiklektionen idag oroade Staffan mig dock. Han sa att resultatet på nationella matte B var värre än vad han väntat sig. Att vi kunde mycket bättre egentligen. Jag blev förståss skitorolig. Tänk om jag nu inte får mvg på nationella. Tänk om allt är kört då. Tänk om jag inte får mvg i matte B, jag avlider då! Jag måste ha fått mvg i matte B. Snällasnällasnällasnälla. Snälla låt mig vara en av dem eleverna som preciiiis klarade mvg-gränsen. Snälla.
Sedan hade vi laboration också, och jag lyckas av någon anledning fatta vad det är det är meningen att vi ska göra. Hmm, för jag var tydligen den första som kom på att vi kunde räkna ut ångbildningsentalpiteten genom att koka ämnet, och använda effekten (som vi räknade ut i första delen av labben), tillsammans med massan vatten som försvann och tiden det tog.
Staffan: Vad gör ni nu?
Jag: Jag tänkte att vi skulle koka det en stund och se hur stor massa som försvinner..
Staffan: Attans! jag som hade tänkt att det skulle vara en såndär jobbig klurighet! Nåja, ni är grupp ett att komma på det..!
Och att jag sedan räknade fram jättesnygga värden, som låg nära tabelluppgifterna, gjorde ju bara saken bättre. Fast att jag fifflade lite med dem. Sa att ångan började bildas vid 80 grader istället för 60. Men vaddå, det är en sanning med modifikation. Visst ångade det vid 60, och upp till 100 grader, men inte lika mycket som när det var 100 grader. Alltså kan man säga att det ångade typ hälften så mycket vid 60-100 grader, och då får man ju halvera den tiden för att få samma tid för den ångbilningen som den skulle haft om den vart 100 grader.
Om någon fattar. För mig är det helt logiskt i alla fall.

Sedan fick vi en spanskarecension om en film (El Crime de Padre Amaro) att skriva till på måndag. Lite jobbigt, eftersom jag missade första delen av filmen, och dessutom inte fattade resten. Men Alexandra gav mig en snabbgenomgång, så jag kan nog skriva ned en del i alla fall. Men, som Boel sa, så har jag ju redan mitt mvg, och jag hoppas att en litet sämre text inte kan sänka mig nu. Jag ska i alla fall göra så gott jag kan. Får väl lägga ner mer text på reflektioner än på handling i denna recensionen bara. Inte så svårt.

Bengt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP