lördag 29 januari 2011

Svar på fråga :)

"Nu har jag suttit och funderat länge på detta, och det förblir ändå ett mysterium för mig. Hur kan en app mäta din sömn? Din mobil är ju inte kopplad till dig på något sätt :)" 
- kommentar på förra inlägget

Svaret är att man rör sig olika när man sover beroende på vilket sömnstadie man befinner sig i. Ett intressant exempel är REM-sömnen. I det stadiet är hjärnan nästan mer aktiv än den är när vi är vakna, och eftersom man då upplever allting så tydligt ser hjärnan till att "stänga ned" kroppen under tiden man befinner sig i REM-sömn. Helt enkelt för att vi annars skulle vara så övertygade av det vi upplever att vi skulle försöka använda kroppen precis som när vi är vakna, vilket ju kan bli lite problematiskt när man ligger ned i en säng.. :P
I andra drömstadier kan man däremot röra kroppen mer, och detta kan ju då väldigt fiffigt kombineras med en mobil med touch-skärm. Så svaret på frågan är helt enkelt att man lägger mobilen med touch-skärmen ned på sängen uppe vid huvudkudden (där man inte tror att man ska komma åt den i sömnen haha xD), och så känner den av när man rör sig under natten, och kan med hjälp av intensiteten av rörelserna avgöra i vilket sömnstadie man befinner sig :)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP