fredag 7 november 2008

Kemiteknik med fysik?

Låter det som något för mig månne?
Snubblade in på Chalmers hemsida mest för skojs skull, för att se om det egentligen fanns någonting som intresserar mig/ för att ha ett hum om någonting när jag väl får syv-samtal sedan.

Hittade "Kemiteknik med fysik, 300 hp". Låter intressant.
Utdrag ur beskrivningen:
"K-kurserna öppnar för specialisering mot kemi, processteknik, material samt energiteknik och miljö. "
"Din speciella kompetens i gränsområdet mellan fysik och kemi öppnar karriärvägar inom kemisk industri och teknikutvecklingsföretag, men är också en lämplig bas för en forskarutbildning inom många områden med anknytning till teknik och naturvetenskap. En civilingenjör i kemiteknik med fysik arbetar med avancerad problemlösning."
"Det kan handla om att effektivisera en kemisk eller bioteknisk process för att spara råvaror eller minska miljöpåverkan."

lalalaa. alla de fetstilta sakerna tilltalar mig på ett eller annat sätt. Men om jag ska doktorera (forskarutbildning) är jag inte så säker på än. Känns som så mycket när jag redan läser 5 år innan jag kan börja med det. Jag vill jobba innan jag är 30 liksom..Och miljö, fina miljö! Jag vill jobba med det.

Nåja. Än så länge går jag början av 2an. Lite tidigt än.
Men, någon som vet någonting om Kemiteknik med fysik på Chalmers? Delge gärna isåfall! :)

Bengt

1 kommentarer:

Fredrik 10 november 2008 kl. 16:05  

Det är alltid svårt att veta vad man vill läsa på universitetet och ännu svårare att se var man slutligen hamnar.
Jag började med att läsa molekylärbiologi i 2½ år, bytte sedan till biomedicin och tog min examen därifrån tidigt -07. Fortsatte som stipendiat inom medicinsk genetik och sedan doktorand inom oral cellbiologi (cellulär skelettremodellering). Har nu doktorerat i lite drygt ett år och samtidigt börjat läsa till läkare. Om någon sagt åt mig på gymnasiet för tio år sedan att jag skulle pyssla med det jag gör nu hade jag skrattat dem i ansiktet. Då var jag helt inriktad på data och elektronik men idag känner jag att jag är på helt rätt plats.

Så håll vägarna och tankarna öppna, man vet aldrig vart de för en. Lycka till med dina studier!

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP