tisdag 21 december 2010

Galaxy S eller iPhone 4..

Åååh, hur kan det Vara så svårt att välja vilken mobil man vill bekanta sig med under de närmsta åren??!
från början var jag helt såld på Galaxyn, men sen läste jag runt och läste om folk som tycker att den laggar en aning..sen läser man om massor av folk som tycker den är fantastisk. Men sen med tanke på android så har man ingen aning om vad de gjort med sina mobiler för att få dem att bli så awesome som de skriver. Jag är ingen stor pill-fixare när det gäller mobiler. Teknisk noob. Vill att allt bara ska fungera. Och då uppenbarar sig iPhone. Jag är emot allt som har med Apple att göra, och inte minst retar de mig ännu mer med sin löjliga respons till problemet med att den tappar täckning om man håller den i "dödsgreppet" : "you're just holding it wrong". Men halllå för fan, har man designat en mobil så urbota dumt så det går att kortsluta två antenner bara för att man är vänsterhänt så kan man väl för fan vara mogen nog att erkänna sitt fel, tänka om, och göra något åt skiten?!
Ändock kan jag inte neka till att deras skit bara verkar fungera och fungera utan minsta problem. Ett exempel är bara att googla "galaxy s seg" och "iphone 4 seg". På det förstnämnda får man träffar. På det sistnämnda handlar alla träffar om att 3gs'en är seg med iOS 4..

I valet och kvalet.. tilläggas bör väl att Galaxyn är större än iPhonen.. vem jag nu snodde denna bilden av verkar inte ha brytt sig vidare mycket om det ;D


Ja. Först var det en fråga om orimlig prisskillnad. Eller nej, allra först var det en fråga om en modernare mobil som såg ut som iPhone 3gs (väldigt snygg design i min mening, inte så mycket för 4ans design..) men verkade nyare och bättre. Sen var det fråga om prisskillnad. Sedan dök studenterbjudanden upp som reducerade prisskillnaden till 400kr, och lämnade mig med ett oerhört svårt val.

Så långt har jag rationaliserat att det för mig just nu står i ett val mellan en mobil som aldrig lär krångla, med otroligt hög upplösning på skärmen, men med ganska få anpassningsmöjligheter och en tillverkare som jag inte gillar, och en mobil med den mest awesome skärmen någonsin, men med större rykte om laggning/seghet, ett öppnare operativsystem - på gott och ont, och en kanske aningen bättre kamera, i dagsljus.

Det är så svårt. Så otroligt svårt. Får ont i huvudet när upplösningen är för dålig, och då kan man väl säga att mina krav är ganska höga för vad som är tillräckligt fin kvalité på bild. Till och med de nyaste spelen min pojkvän spelar på sin superduperdator kan få mig att klaga ibland.. men å andra sidan ser iPhonens skärm grådaskig ut i jämförelse med galaxyns otroliga färgåtergivelse/intensitet. Å andra sidan hatar jag när saker inte är snabba och smidiga, om det så bara gäller att dryga sig en halv sekund så är det fortfarande skitstörande.. och android+galaxyn verkar vara en skitbra kombination, om man kan pilla med programmet själv.. men om man inte kan det då? Å andra sidan är det ett helvete att vara låst i något som knappt går att göra personligt alls också..

Ytterligare en sak som är omöjlig att avgöra är ju hur mycket sämre de blir med tiden. Visserligen vet jag att min brors iPhone är hur kvick som helst efter över ett år, men ingen vet ju hur någon av dessa två blir med tidens påverkan.. datorer blir ju slöa, så även mobiler?
Ska jag lägga såpass mycekt pengar som någon av dessa två kräver vill jag ju ändå att de ska hålla sig fräscha åtminstone bindningstiden ut (2 år) och helst ytterligare nåt år efter det..

Nä fyfan, det här är så svåravgjort att jag lär behöva pallra mig iväg till en affär och pilla på diverse testexemplar för att avgöra vilken jag personligen tycker reagerar och beter sig bäst, och bara gå på känsla..

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP